Genel Bilgiler

Diyetisyen; beslenme ve diyetetik alanında eğitim almış, bireylerin ve toplumların beslenme alışkanlıklarını değerlendirerek onlara uygun diyet tedavisini belirleyen, uygulayan, beslenme plan ve politikaları üreten ve eğitim yapan kişidir. Diyetisyen;  besini ve beslenmeyi en iyi şekilde bilen, besin ve beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştıran, var olan besin kaynaklarını ekonomik,  sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan bir meslek grubu olup aynı zamanda bu konularda bireyi ve toplumu bilgilendiren, bilinçlendiren, hastalıklarda ve diğer özel durumlarda tıbbi ve cerrahi tedavilere uygun beslenme programı planlayan, eğitim veren, uygulatan ve izleyen yetkili tek meslek alanıdır. Hizmet alanlarının bu şekilde gelişiyor olması mesleğe uygulamaların yanı sıra bilim üretir bir kimlik kazanmasına da yol açmıştır. Mezunlar akademisyenliğin yanı sıra; yataklı tedavi kurumlarında, çocuk ve yaşlı bakımevleri, ana-çocuk sağlığı, toplum sağlığı, özel diyet polikliniklerinde, araştırıcı, eğitici ve tedavi edici olarak hizmet vermektedirler. Ayrıca mezunlar; diğer toplu beslenme yapılan kurumlarda, besin ve beslenmeyle ilgili özel veya kamu kuruluşlarında, yönetici, araştırıcı ve eğitici olarak da çalışabilmektedirler.

 

ÇALIŞMA ALANLARI

- Kamu / Özel Yataklı ve Yataksız Tedavi Kurumları

- Okullar, Kreşler

- Ana-Çocuk Sağlığı Merkezleri

- Besin Pazarlama Hizmetleri

- Zayıflama Merkezleri

- Huzurevleri

- Enteral-Parenteral Beslenme Destek Grupları

- Onkoloji Üniteleri

- Renal Bakım Üniteleri

- Transplantasyon Üniteleri

- Diyabet Üniteleri

- Rehabilitasyon Üniteleri

- Yemek Fabrikaları

- Spor Kulüpleri Oteller

- Deniz Ulaşım Hizmetleri

- Hava Ulaşım Hizmetleri


Bu sayfa Nutrition and Dietetic tarafından en son 19.07.2022 11:01:33 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM